הססגוניות והיופי של חינה מרוקאית מותירים את חותמם עם האורחים להמשך השבוע, אך עם הזוג למשך כל החיים. הצבעוניות המרשימה של כל טקס חינה, והמרוקאית בפרט - פותחת את דרכם המשותפת של הזוג עם המון שמחה וציפיות. במקור טקס חינה מרוקאית היווה את הפרידה של הכלה מבית הוריה ולכן הססגוניות והשמחה באו לכפר על העצב והחששות שיכולה ליצור הפרידה הזו והמעבר לחיק בעלה. בזמנים שהתקשורת והתחבורה לא הייתה מפותחת המעבר לבית הבעל, לפעמים אפילו בעיר או ארץ אחרת- הוא ממש פרידה מבית ההורים.
החתן ומשפחתו היו צריכים להראות במהלך מסיבת החינה המרוקאית מסוגלות לדאוג לכלה, לפרנס אותה בכבוד ולספק את צרכיה. חינה מרוקאית הוא בעצם מפגש מקדים שבו משפחת החתן עומדת מול 'שופטים'- משפחת הכלה וקהל הנוכחים ומוכיחה מסגלות להזין, לפרנס ולאפשר לכלה לחיות חיים מכובדים.
וכמו בכל מעמד 'משפטי' שכזה- ישנו גם 'הסכם' לחתום עליו. בעזרת אותה קערה עם עיסת חינה, שהיא למעשה עיקר הטקס בחינה מרוקאית, היו חותמים המשפחות על ההסכם לדאוג לכלה ולהכניסה למשפחתה החדשה בחום ובאהבה. מריחת החינה על הידיים נשארת לאורך זמן- ומהווה 'תזכיר' להסכם שחוו הנוכחים בחינה מרוקאית.
החינה המרוקאית מלווה בשירה ובריקודים סביב החתן והכלה וברקע מתנגנים שירים משמעותיים המלאים באיחולים לבביים לחתן ולכלה לחיים מאושרים וטובים. מכינים את תערובת החינה, שמקורה בעלי הכופר המסמל שמירה מעין הרע, סגולה לפריון, אושר ושלמות בחיי הנישואין, בריאות וחיים ארוכים. אם הכלה המרוקאית וחברותיה נוהגות למשוח את ידיהם של החתן והכלה בתערובת החינה בעת מריחת החינה, החומר מכווץ את העור ומתקבל עליו גוון נחושתי-זהוב. הורי הכלה עונדים לחתן תכשיט שקנו מראש במיוחד עבורו (שעון, צמיד או שרשרת) והורי החתן עונדים לכלה תכשיט זהב שקנו מראש עבורה. נהוג להזמין את כל האורחים לארוחת ערב בסגנון מרוקאי, הכוללת דגים וקוסקוס - תבשיל המסמל ברכה ומזל. בסוף הערב, כולם מוזמנים להתכנס לשתיית תה עם נענע בקנקנים מרוקאים (בראד) ולאכול עוגיות וממתקים הנהוגים בעדה המרוקאית.
בטקס החינה המרוקאית עצמו הנשים לובשות תלבושות ושמלות (כפתן מרוקאי) מבדים מבריקים ויקרים, הרקומים באלמנטים וברקמות מוזהבות ותכשיטים ואביזרים עשירים למיניהם, על ראשיהן כתרים או סרטי שיער תואמים. הגברים, אף הם לובשים כפתן וחובשים לראשיהם כובע בצבע ארגמן הנקרא תרבוש. הערב כולו מוקדש לחתן ולכלה. הזוג יושב יחד, בלבוש מרוקאי מסורתי ואורחיהם משמחים אותם, מברכים, רוקדים ושרים לפניהם.
תלבושות הכלה לערב החינה כבר מזמן הפכו לחלק המרכזי של האירוע, ולכן בחינה סוליקה אספנו לכבודך מגוון ענק של תלבושות כלה, בכל הסגנונות ובכל הגוונים. עם זאת, תלבושות לחינה מרוקאית הם המומחיות שלנו ובגלריה למעלה תוכלי להתרשם מחלק מהקולקציה האותנטית והמרהיבה שלנו.
כל טקס החינה לווה בשירה ובריקודים סביב החתן והכלה וברקע התנגנו שירי איחולים לחיים מאושרים וטובים. לסיכום, חינה מרוקאית - מעבר לאירוע המאוד מרשים, יש בו מעמד סמלי ומשמעותי ולא רק עוד אירוע שמח.